MVP UPLINK

Välillä tulee sellainen tunne, että uutta kiekkoa ei välttämättä haluaisi edes heittää sillä pelkää sen saavan kolhuja tai vielä pahempaa pelkää sen häviävän eikä halua kostuttaa silmäkulmia lost discin ansiosta. Tämä kiekko kuluu juurikin tähän kategoriaan – eikä vähintään sen ulkonäön perusteella.

Käsivarsillani lepää siis todellinen taideteos ja mietin miten sille pitäisi puhua tai puhutella. Päätän jatkaa totutulla tavalla sinutellen, mutta noudattaen erityistä kunnioitusta puheessa. Toivotan uuden perheenjäsenen tervetulleeksi ja asetan se hyvin muotoiltuun laukkuuni sille erikseen varatulle paikalle.

Poiketen normaalista en viekään uutta kiekkoani tutulle treenipaikalleni vaan ryntään ruuhkaiselle kentälle heittämään rataa sillä haluan varmistaa, että mahdollisimman moni näkee uuden kaunokaiseni ja toivon mukaan myös mahdollisimman moni tulee kateelliseksi jos eivät kyseistä tuotetta omista – vielä.

Otetuntuma kiekkoon on mahtava. Siinä missä vaikkapa Prodigy M Model on reunaltaan korkea niin tämä ystävä tarjoaa käteen melkoisen matalan tuntuman. Makuasioita mistä tykkää, mutta tunnelma heitettäessä on melkoisen erilainen. Tuntuu kuin kiekko olisi paremmin hallussa ja kontrollissa. Muovi on tuttua Neutron -laatua joten ote on pitävä muttei kuitenkaan liian gripikäs.

Oma kiekkoni kantaa painoa sen 179 geen verran eli mistään lennokista ei kuitenkaan ole kysymys. Tämä tuntuu itseasiassa oudolta sillä kiekko tuntuu kevyeltä ja ennen kaikkea helposti heitettävältä. Paino takaa kuitenkin sen, että se jaksaa aavistuksen taistella tuultenkin kanssa jos sellainen keli sattuu kohdalle osumaan.

Kiekon liidokkuus yllättää positiivisesti ja sitä ei todellakaan tarvitse heittää verisuonet pullistuen. Oikeastaan tuntuu, että tämä kiekko vaatii sellaisen maltillisen kosketuksen toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Flättinä heitettäessä se lentää ensin suoraan ja kääntää pikkuhiljaa yli säilyttäen hienosti asentonsa, joten heiton ennakointi ja suunnitelmallisuus on helpompaa tehdä kuin yrittäessä säätää kiekon kulmakontrollia vakailla kiekoilla. Kovaa heitettäessä kiekon saa kippaamaan yli ja se pakottaakin jopa Tuskasoturin heittämään kiekon pienessä hyssessä jos haluaa saavuttaa suorahkoa heittolinjaa.

Omaan makuun kiekko on parhaimmillaan kun sen saa heittää suorana ja pieneen alamäkeen jolloin tämä kiekko pääsee oikeuksiin kun väylä sattuu vielä taittamaan oikealle. Kiekko lentää helposti sen 80 metriä ilman että sitä tarvitsee käskeä lainkaan. Kunhan oikea asento vain säilyy irrotusvaiheessa. Aiemmin tuli heitettyä oikealle kääntävät väylät pitkälti väylädraivereilla pituuden takaamiseksi, mutta nyt jatkossa noihin heittoihin riittää erinomaisesti liitävä Uplink.

Usein kysytään mitä kiekkoa suosittelisit lajiin tutustajille ja liian usein vastaukset menee ainoastaan putteri -osastolle. Tämä kiekko löytyy omalta listaltani melko korkealta sillä sen ominaisuudet sopivat enemmän kuin hyvin myös lajiin tutustajalle sillä sen helppoheittoisuus takaa myös onnistumisen elämyksiä. Kiekon liidokkuus riittää siihen, että monelle lajiin tutustujalle tärkeä heiton pituus -kriteerikin tulee täytettyä, muttei sellaisen valtavan dumppaavan feidin jälkitunnelmissa mitä näkee radoilla liiankin kanssa harrastettavan turhan vakaiden tai liian nopeiden kiekkojen johdosta. Tällä kiekolla oppii heittämään ja se antaa palautteen heti lentoratansa kautta. Lämmin suositus Tuskasotureiden lisäksi myös niille, jotka kaipaavat lahjapaketin sisälle muutakin kuin vain totuttuja tuotemerkkejä startteripaketin kautta. Ja jos haluaa, että kiekko myös näyttää joltain niin tämä Special Edition on helmi!

Jos kaipailet bägiin helppoheittoista kiekkoa mikä lentää suoraan ja myöhemmin kääntää yli ilman suurempia taikoja niin Uplink voisi olla enemmän kuin vaihtoehto. Johtuen kiekon luonteesta se kuuluu ehdottomasti Tuskasoturin bägiin nyt ja tulevaisuudessa. Jos tätä erikoispainosta on vielä jäljellä niin en usko että ostopäätöstä kannattaa kauaa miettiä.

One thought on “MVP UPLINK

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑