PRODIGY D4 AIR 2022

Hypin tasajalkaa onnesta kuin pikkulapsi jouluna kun some täyttyy Prodigy D4 AIR -mainoksista. Muutaman vuoden tauon jälkeen tuota Tuskasoturin ystävää olisi jälleen tarjolla. Allekirjoittaneen yksi syy siihen, että Prodigyn bägi vaihtui aikoinaan sekabägiin oli juurikin se, että tuota kyseistä kiekkoa ei meinannut saada mistään ja tilalle oli etsittävä korvaavaa tuotetta. Pikaisella sormien liikuttelulla ruutuun aukeaa ilmoitus kahden kiekon tilauksesta ja kiitokset vielä perään. Kiekkoja on tarjolla tätä kirjoittaessa vain prodigystore.eu -sivustolla joten kaikki sujuu hyvin myös lontooksi vanhoilla tunnareilla ja vanhasta muistista. Nyt vaan odotetaan.

Yllätys on melkoinen kun pahvilaatikon sisältä eteen ponnahtaa melkoisen erinäköinen kiekko kuin luulin tilanneeni. Tilausta tehdessä tuotteen kohdalla oli kuva vanhasta kiekosta ja nyt kädessä on uudella stämpillä painettuja läpinäkyviä kiekkoja ja vieläpä kaksi kappalein. Vasemmassa kädessä minulla on vanha D4 AIR ja oikeassa uusi D4 AIR. Vanha kiekkoni on 160 painoinen ja tämän uutukaisen pohjaan on tussilla kirjailta 158 eli sen osalta melko lailla samoilla kiekoilla mennään.

Jo tuntumassa on selkeä ero vanhaan. Siinä missä muutaman vuoden takainen D4 AIR on melko tukevan tuntuinen varsinkin rimmin osalta niin tämä uusi tuttavuus on selkeästi elastisempi ja selvästi gripikkäämpi. Muoviseoksessa on selkeä ero ja kiekko ei tunnu enää samalta. Uudesta saa selkeästi paremman otteen ja tarve kiekon puristamiseksi häviää ensikosketuksella. Uudessa mallissa on kuvukkaampi dome ja silmällä katsottuna voisi väittää jo ennakkoon, että se on edeltäjäänsä liidokkaampi. Yleisilme on toki uudessa tyylikäs ja oikeastaan oikein käskee heittämään. Kun käsky käy niin sitten mennään!

Testikentälle astellessa tuuli ottaa muutaman metrin lisää sekuntivauhtia ja se tietää hyvää kun tarkoitus olisi tehdä muutakin kuin katsoa miten pitkälle kumpikin lentää. Ensimmäinen huomio muutaman heiton jälkeen uuden D4 osalta on se, että se tuntuu kippaavan todella herkästi yli ihan Tuskasoturinkin kädellä ja rollerit eivät ole aivan vieras nähtävyys kentän sivuilla sijaitsevien verkkoaitojen ottaessa osumaa. Uusi D4 pitää heittää Soturin silmään melkoisen korkealle radalle eli Kiekko tarvitsee riittävästi ilmaa alleen, joten millään metsäpilleillä ei tätä kiekkoa varmaankaan tule käytettyä. Toisaalta ei sitä ole sinne tehtykään. Vanha D4 lentää paremmin matalammalla kaarella ja edelleen sopii hyvin hysseflippeihin jopa hivenen ahtaammalla väylällä. Samalla se pitää paremmin kulmansa ja eikä käännä yli yhtään niin helposti kuin uusi D4.

Pituusennätystä kun lähdetään hakemaan niin uusi D4 pääsee oikeuksiinsa. Oikeaan kulmaan saadessaan se tuntuu lentävän ilmassa harvinaisen pitkään ja tekee loppuun selkeän feidin. Vanha taas lentää selkeämmin peremmin matalammalla lentoradalla pitäen kulman paremmin loppuun. Pituuden puolesta uusi D4 hakkaa vanhan keskiarvojen mukaan noin kymmenellä metrillä ja se on jo sellainen lukema että se pitää mainita ääneen.

Tuskasoturin kädellä kiekko lentelee oikeaan asentoon päästessään helposti sen 100 metriä eikä siinä vaiheessa vielä ole tarvinnut rikkoa kättä, selkää eikä muitakaan osa-alueita. Ylimääräisellä puristuksella ja yrityksellä kiekon saa kyllä lentämään myös tarvittaessa melkein 90 astetta oikealle ja mikäli sen tekee tarkoituksella niin hyvä. Uusi D4 kaipaa kyllä jonkin verran harjoittelua, että oppii sen kanssa toimimaan. Vanha on enemmän anteeksiantavampi kiekon lähtökulman suhteen ja sillä heittäminen tuntuu aluksi helpommalta. Mikään tuulikone ei uusi eikä vanha ole ja testipäivän perusteella uusi on näistä kahdesta se vieläkin herkempi puhureille eli matalapaineen iskiessä päälle voi näiden kavereiden kanssa olla tarjolla enemmän ohjelmaa.

Uusi D4 on helppoheittoinen sen suhteen, että sitä ei tarvitse paiskata kaikella voimalla liikkeelle ja on todella mukavan tuntuinen, mutta ajatus siitä että sillä korvaisi vanhan version ei pidä paikkaansa. Kyseessä on täysin uusi kiekkoa ja oikeastaan hyvä niin sillä nyt Tuskasoturille on tarjolla lisää heittovariantteja eri tilanteisiin. Siinä lepää Tuskasoturin bägissä nyt kaksi kappaletta D4 -kiekkoja ja molemmille on omat heittonsa odottamassa.

One thought on “PRODIGY D4 AIR 2022

  1. Päivitysilmoitus: PRODIGY AIR D4 – TUSKASOTURIT

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑