AXIOM DISCS VIRUS

Jos kiekko pitäisi ostaa vain ulkonäön perusteella niin luultavasti oma bägini olisi täynnä näitä Special Edition Axiom Discs Virus -kiekkoja juurikin tällä stämpillä. Jälleen värivaihtoehtoja on tarjolla mielikuvituksen verran ja mahdollisuus valita niin kannen kuin rimminkin väri erikseen laajentaa tuota kombinaatioiden määrää entisestään. Mutta kiekon valinnassa ulkonäkö on yksi tekijä. Ominaisuudet ilmassa onkin sitten ihan toinen juttu.

Laajasta valikoimasta valitsen itselleni 173 g painoisen kaunokaisen ja tämäkin on tietenkin Neutron -muovilla. Omaan makuun ehdottomasti se ainut ja oikea valinta kun kiekosta pitäisi pysytä pitämään kiinni hyvällä otteella ja sillä lailla, että kiekko ei tunnu aivan betonilta vaan on tukevasti elastinen.

Heitettäessä mieleen tulee ensimmäisenä Prodigy F5 -sarjalainen ja juurikin 400g -muovilla. Vaikka lentoarvot jonkin verran poikkeavatkin toisistaan niin tunne on hyvin samanlainen. Siinä missä Virus mainitaan pituusdraiverina niin F5 on joidenkin mittareiden mukaan enemmän väylädraiveri. Tuskasoturin testeissä ei numero-arvot kiekon kannessa paina liikaa vaan suusta ulospäästettävän tuotoksen takana on kokemukset ja tuntemukset. Kun eroja haetaan niin Virus tuntuu aavistuksen tukevammalta ja jotenkin ryhdikkäämmältä, mutta ei sillä lailla, että se tekisi siitä jotenkin kömpelömmän heittää. Siinä missä Prodigy F5 on koko kiekon alueelta elastinen niin Viruksen rimmi tuntuu pitävän muotonsa peremmin , joka taas antaa tunteen, että sitä uskaltaisi heittää kovemmalla lähtönopeudella.

Lentoradaltaan Virus on aavistuksen alivakaampi kuin F5 ja hitaammalla vauhdilla heitettäessä ovat molemmat harvinaisen suoria yksilöitä, mutta kun tehoja lisätään niin molemmat kyllä flippaavat kun flättinä laitetaan liikkeelle ja niistä Virus aavistuksen helpommin. Siinä ,missä F5 on tuntuvat hyvin liitävältä ystävältä niin Virus laittaa vieläkin paremmaksi. Lentorata on ylvään kaunis ja todellakin tuntuu, että se vain leijuu ilmassa kevyen oloisesti ilman suurempaa ilmanvastusta.

Vakavailmeinen vertailu ja siitä kommentointi juontaa juurensa siihen, että tuo ihmelapsen F5 on kuulunut jo useamman vuoden ajan Tuskasoturin bägin luotettavimpiin kiekkoihin eli sen syrjäyttämiseksi vaaditaan kyllä melkoinen otus ja kunnon perusteet. Asian varmistamiseksi pakkaan bägiin molemmat kiekot, niin Prodigy F5 kuin Axiom Discsin Viruksen ja katson kumpi jatkossa hakeutuu käteen kun ominaisuuksiltaan tuon tyylistä kiekkoa tarvitaan. Turha sitä on etukäteen päättää vaan antaa fiiliksen tehdä valintoja itsestään. Nähtäväksi jää kumpi voittaa, mutta se on varmaa, että molemmat ovat hyviä valintoja suoraa väylädraiveria etsivälle jolla käden nopeus ei hätyyttele Kuoksan lukemia.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑