PRODIGY P MODEL US ProFlex

Ulkonäön perusteella tämän täytyy olla, jos ei nyt helvetin hyvä, niin vähintään loistava! Kun on repussa kantanut viimeiset kolme vuotta P Modelia niin odotukset tätä uutta kaunokaista kohtaan ovat sen verran korkealla, että jätän tällä kertaa harjoitusheitot ja kenttätreenit väliin ja syöksyn suoraan metsäiselle radalle katsomaan tämän muoviseoksen lentorataa ihan käytännössä.

Otetuntuma on loistavan gripikäs ja Prodigyn kiekoille jopa epätyypillisen pitävä. Läpinäkyvä ulkoasu lisää uuden ajan henkeä vanhan kiekon katsoessa apein mielin bägin pohjalta uuden tulokkaan ensiaskeleita. Lyhyehkö seitsemänkymppinen pieneen ylämäkeen heitettävä aavistuksen oikealle kääntävä väylä sopii hyvin auringon kanssa kilpaa kimaltelevan uudenkarhean muovipinnan kanssa ja ampaisen ohjuksen liikkeelle.

Odotuksiin nähden tämä alivakaaksi tituleerattu kiekko ei nyt varsinaisesti ainakaan ensimmäisen heiton pohjalta kovinkaan alivakaalta vaikuta – oikeastaan päinvastoin. ”Heitinkö sittenkin vahingossa huomaamatta jotenkin hyssekulmassa”. Toistan heiton seuraavalla väylällä ja edelleen kiekko tuntuu kääntävän melkoisen voimakkaastikin vasemmalle. Jätän kierroksen kahteen väylään ja suuntaan sinne kuuluisalle treenikentälle katsotaan ja tutustumana tarkemmin.

Kun sen viisikymmentä heittoa on saanut suoritettua ja samaan aikaan ulkoiluttanut muita P Model -sarjan kiekkoja niin yhteenveto on varsin erilainen kuin alunalkaen olin ajatellut. Tämä kiekko on kaikkea muuta kuin alivakaa tai tarkemmin muotoiltuna tämä on melkoisen vakaa kiekkoa. P Modelille tyypillinen liito puuttuu lähes kokonaan ja kiekko on enemmän jyrän oloinen eikä silmään vaikuta lennoltaan lainkaan lajitovereiden kaltaiselta. Se että kannessa on painettu ihmelapsen logo ei tällä kertaa tarkoita, että se olisi tae onnistuneesta kiekosta. Sen muutaman tuhat euroa kun on Prodigylle laittanut kiekkoihin ja varusteisiin niin uskallan sanoa kokemuksesta , että tämä kiekko menee valitettavasti lokeroon epäonnistunut ainakin siltä osin mitä tulee kiekon tietoihin ja odotuksiin. Jos sama kiekko olisi tullut myyntiin eri nimellä ja ilman vertailupohjaa voisi tilanne olla täysin toinen.

Joko kanteen on laitettu US vahingossa tai sitten en ymmärrä mitä se tarkoittaa. Tai sitten syy on jossain ihan muualla. Kovakätisten mielestä tämäkin on varmaan enemmän kuin hyvä ja suora kiekko joka liitääkin mukavasti. Olisikohan nyt viimeistään aika todeta myös ääneen, että proflex -kiekoissa on varmaankin ihan syystä sana pro mukana. Tuskasotureille kiekot löytynee paremmin sieltä muilta osastoilta eli valitus seis ja joko treenaamaan tai sitten heittämään niillä kiekoilla mihin taito riittää.

Vakaata jyrämäistä putteria etsivälle Tuskasoturille hyvä vaihtoehto ja osaaville muille ulkona liikkujille jotain muuta.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑