AXIOM DISCS PARADOX

Mitä tulee Rispiin heittämiseen niin sitä kun on aika pitkälti alusta alkaen kärsinyt merkittävästä käsivarren liikkuvuusongelmasta niin varsinkin foren heittäminen onnistuneesti on ollut lähestulkoon mahdotonta. Aina sitä on kateellisena katsellut kun pelikaverit on painaneet selkeille foreväylille mukavan leppoista liidätystä itse pähkien rystypuolen mahdollisuuksia. Tuolla on vaan metsissä melkoinen määrä väyliä missä se kämmenheitto pitäisi kyllä olla taskussa – edes kohtuullinen.

Luulin jo luovuttaneeni asian suhteen sillä useista yrityksistä huolimatta fore ei ole ottanut tuulta purjeisiin ja mistään ei oikein ole osunut käteen sellaista kiekkoa millä rystyllä voisi kuvitella tällä Tuskasoturin kädellä heittävän noita oikealle kääntyviä väyliä onnistuneesti. Nyt en tarkoita niitä pitkiä antsaliidätyksiä vaan oikeasti jyrkemmin oikealle kääntyviä väyliä missä kiekon pitäisi vielä saada ilmaa alleen liitämällä – ei jyräämällä.

Axiom Discsin kiekkoja on tullut ihasteltua ja hankittuakin tässä jo useampia eri käyttötarkoituksiin ja samaa katalogia selaillessa silmiini osui jälleen yksi mainoslause, jonka tosin luulen nähneeni jossain muualla jo aikaisemminkin – ”Oikeasti alivakaa kiekko”. Lentoarvot herättävät kuitenkin sen verran mielenkiintoa että päätän tilata yhden yksilön koekäyttöön.

Paketista minua tervehtii todella miellyttävän oloinen muoviseos Neutron josta saa todella hyvän ja tukevan otteen. Painoa tälle kaunokaiselle on kertynyt sen 176 g verran eli ihan soiva peli. Yksi Axiom Discsin upeita puolia on se, että värimaailman voi toden totta muotoilla itselle sopivaksi sillä väriyhdistelmiä tämänkin mallin kanssa on tarjolla enemmän kuin riittävästi. Samoin painon suhteen valintoja on usein tarjolla varmasti jokaiseen taitotasoon sopivasti.

Ensimmäinen testiheitto lähtee flättinä ja heittäjän ilmeestä jäänee muistijälki sillä kiekko lentää sellaisella tavalla mihin näillä tuskasotureiden kilometreillä ei ole tullut vielä törmättyä. Muoviseos liitää kauniisti taittaen koko lentomatkansa ajan selkeästi ja tyylikkäästi oikealle ja laskeutuu vieläpä tasaisesti pohjalleen. Poiketen normaalisti anstakulmassa heitettäessä kiekko usein kulkee jonkin verran kyljellään, mutta tämä näyttää nauttivan matkastaan enemmän suorana. Näkymä on itselleen uusi ja kiinnostava. Olen myyty!

Seuraavaan heittoon päätän ladata aavistuksen enemmän tehoja ja jälleen olen yhtä kokemusta rikkaampi – kiekko kippaa välittömästi yli ja rollailee harjoitusalueen reunaan pysähtyen vasta aitaa vasten. Seuraavassa heitossa päätän kokeilla kiekon lähtöä selkeässä hyssekulmassa ja nyt vasta olenkin myyty. Kiekko lähtee upeasti liikkeelle ja suoristaa itsensä kyllä melko nopeasti, mutta jatkaa matkaansa suoraan aloittaen kääntymisensä vasta heiton loppupuolella rauhallisesti oikealle. Tämä heitto muistuttaa juuri siltä miltä hidastetut työnäytteet pro heittäjien mainosvideoissa näyttävät.

Pääsen kokeilemaan sellaisia heittoja ja linjoja joista olin vain unelmoinut ja yhtäkkiä huomaan ulkoiluttaneeni tätä kiekkoa kohta 70 minuuttia silti edelleen miettien ”mitenköhän se reagoi tähän kulmaan”. Suurimpia oivalluksia itselleni oli se, että tajusin tämän yksilön myös mahdollistavan foreheiton korvaamisen rystyllä tätä kiekkoa käyttäen. Ainakin joillakin väylillä ja tilanteissa.

Jos haluat monipuolistaa heittojasi ja avata uusia ovia itsellesi niin Paradox on siihen melkoisen sopiva valinta. Kiekko tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden ymmärtää eri tehojen käyttöjä heitettäessä sillä reagointi lähtönopeuteen on todella silmiä avaava kokemus. uskon, että tämä kiekko löytyy jatkossa jokaisen Tuskasoturin bägistä!

One thought on “AXIOM DISCS PARADOX

Add yours

  1. Päivitysilmoitus: ATRAIN – TUSKASOTURIT

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑