PRODIGY M MODEL ProFlex

Onko nyt edessä vanhan ystäväni hautajaiset ja saatesanat, kun M Model S DuraFlex -muovilla pääsee taistelemaan uuden karheiden ProFlex -muovien puristuksessa paikasta bägissäni.

Kädessä on kaksi uutukaista Prodigylta ProFlex muovilla – M Model S ja M Model US ja seinällä kunniapaikalla näitä uusia tulijoita tuijottaa tarkkaavaisin silmin luottoratsuni M Model S DuraFlex muovilla. Nyt laitetaan kyllä vanha ystävä koetukselle sillä uudet tehtaat ja suunnittelijat ovat jälleen tehneet kymmenien tuhansien eurojen palkoilla pyörivien insinöörien toimesta uusia midareita markkinoille harrastajien kiusaksi. Mieleni on jopa aavistuksen apea vanhan ystäväni puolesta kun lähdemme kolmen pyöreän muoviseoksen kanssa kanssa heittämään, kokeilemaan ja testaamaan kunkin ominaisuuksia ja soveltuvuutta Tuskasoturille. Niin paljon on hehkutettu ja tehty videoita näistä uusista kiekoista, että jo pelkästään sen takia vanhalla ei voi olla mitään mahdollisuuksia pärjätä vertailussa.

Kiekkojen ulkonäössä ei eroja nopealla kaukaisella vilkaisulla juuri näe vanhempiin versioihin, mutta tarkempi tarkastelu aiheuttaa niitä useita. Rimmi on selkeästi ainakin otetuntumaltaan matalampi ja tuntuu siten enemmän pitkän matkan kiekolta. Harha luultavasti syntyy uuden muovin tarjoamasta hyvästä gripistä. Kiekosta saa myös hyvän otteen kannesta, mutta nähtäväksi jää miten tuo pito tulee säilymään käytössä. Kiekko näyttää läpinäkyvän olemuksensa turvin ehkä aavistuksen enemmän ”ei niin prodigymaiselta” mikä ei tässä yhteydessä itseasiassa ole yhtään huono asia. Kiekon stämppi on kuitenkin tuttu, tunnistettavan selkeä ja turvallisen tylsä.

Ensin muutama lämmittelyheitto ja heti alusta alkaen tuntuma on hyvinkin erilainen kuin luottoratsuni M Model S DuraFlex -kiekossa. Siinä missä tuttu ystäväni lentää rauhallisen tyylikkäästi tuntuu näillä kahdella uudella kaverilla olevan koko ajan kiire johonkin eli korjailla suuntaa melko ripeilläkin liikkeillä puolelta toiselle. Eli reagointi kiekon kulmiin on selkeästi aktiivisempi näissä uusissa kiekoissa. Heti alusta on selvää myös, että käsittelyssä on kaksi vakaata midaria tosin hieman eri tvistillä.

Uutuuksien välisen eron selvittämiseksi jätetään vanha lepäämään ja keskitytään hetkeksi näihin kahteen. Kahdenkymmenen tarkasti suoritetun toiston jälkeen tekemän analyysin pohjalta voisi luonnehtia alkuun US —kiekkoa ”helpommin heitettäväksi”. Se tuntuu liitävän paremmin kuin vastaavasti S-kiekko, joka on selkeästi myös vakaampi kiekko. Testailen tunnin verran heittäen eri kulmissa ja eri pituuksia. Eri heittoja niin forella kuin rystylläkin keskittyen kuitenkin jälkimmäiseen selkeästi enemmän. Näitä heittäessä menen jostain syystä jatkuvasti ajatuksissani väylädraivereiden suuntaan. Jotenkin niiden lento ja tuntuma saa itseni tekemään koko ajan vertailua käytössäni olevaan Prodigy F2 -luottokiekkooni vaikkei näillä pitäisi yhteyttä olla kuin valmistajan nimi. Syy ei ole vieläkään täysin selvinnyt – ei edes tätä kirjoittaessa.

Kun kiekot tulevat samalta valmistajalta ja niiden kannessa makailevan tekstin yhtenevät osat ovat Prodigy M Model niin voi ihan oikeutetusti puhua veljesparista. Uskallan kuitenkin väittää, että tällä kertaa saman äidin kohdusta ulos ponnahtaneet veljekset eivät kuitenkaan pääse jakamaan samaa isää vaan voidaan ihan perustellusti mieluummin puhua velipuolista. Siinä missä US -kiekko on enemmän suomalaisen lappalaisen miehen jälkeläinen mikä tuntuu pitävän sen minkä lupaa niin S -kiekko taasen yllättää turhankin kanssa tarjoten enemmän etelä-eurooppalaista vivahdetta dna -analyysin temperamenttisuuden muodossa. Jos valinta pitäisi näiden kahden väliltä tehdä niin ehkäpä US on Tuskasoturia paremmin ymmärtävä ja sopii näistä kahdesta selkeästi paremmin helpompaa kiekkoa etsivälle harrastajalle.

Molemmat kiekot tuntuvat kyllä ihan mukavilta eikä niissä varsinaisesti ole mitään vikaa, mutta syrjäyttävää vaikutusta ei näillä kiekoilla ollut rakkaalle DuraFlex M Modelille jo ihan siitäkin syystä, että niiden käyttötarkoitus on lentoratansa suhteen ainakin allekirjoittaneelle aivan eri. Siinä missä nykyinen kiekkoni on lähes suora kiekko pienellä loppufeidillä niin näiden kahden vakaan kiekon kanssa sen ei tarvitsekaan kilpailla. Jos etsisin itselleni vakaata midaria niin näistä voisi hyvinkin löytyä uusi tuttavuus reppuun kannettavaksi.

Nämä ovat niitä kiekkoja, jotka sopivat myös varmasti hyvin niille jotka osaavat edes aavistuksen heittää ja tykkäävät halkoa ilmaa vakailla pannuilla. Jätänkin ne mielellään sellaisten haltuun ilman sen suurempaa hampaiden kiristelyä ja jatkan omien midareiden osalta mieltymystäni suoriin heittoihin. Toisaalta Tuskasoturille ehkäpä paremmin soveltuva M Model US ProFlex ei ole hinnalla pilattu kiekko, joten ihan jo pelkästään uteliaisuuden takia sen voi itselleen tilata ja saada hyvän syyn olla tämänkin tekstin kanssa jälleen eri mieltä.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑