MVP WAVE FISSION

Postiautomaatin luukun tuttu napsahdus toivottaa uusimman paketin tervetulleeksi Tuskasoturin käsivarsille. Sisältä reippaasti teipatun pahvipinnan alta kurkistaa jo mustanpuhuvalla reunustalla ympäröity valkoisen pintavärin saanut MVP Wave. Hetken mielijohteesta ostettu liidokki olisi tarkoitus pistää koetukselle ja katsoa, josko siitä olisi Tuskasoturin kaveriksi.

Wave -kiekon osalta näyttää löytyvän sitä aikuisten täysipainoista versiota tosin vähän eri spekseillä ja sitten on tämä enemmän Tuskasotureille suunnattu muoviseosvaihtoehto eli Fission mallisto. Rohkein ja itsevarmoin ottein päätetty painoluokka valikoitui pituusheittoharjoitusten jälkimainingeissa tuonne numerosarjan pienimpään päähän asteikolla 150-167.

Ensi puraisu tuntuu jotenkin omituiselta. Aivan kuin kiekko olisi selkeästikin pienempi kuin kaikki muut käyttämäni kiekot. Rispiiluolaani päästyäni heitän alttarille useamman kiekon ja mittailen tarkasta. Pakko se on uskoa kun itse näkee, että ihan samoissa mitoissa mennään kuin muutkin lautaset. Kyseessä on siis värimaailmalla aikaan saatu illuusio ja vieläpä hieno sellainen, sillä ajatus tuota kiekkoa katsellessa on juurikin se, että se lentää varmasti pitkällä koska on niin pienikin.

Tuntuma on varsin erilainen kuin muissa kevyemmissä kiekoissa joita varastostani löytyy. Alivakaaksi luonnehdittu kiekko taitaakin asettua luottoystäväni Prodigy Air D4 kaveriksi tai jopa haastajaksi. Nappaan lisäksi bägiin muutaman täysipainoisen pituusdraiverin ja muutaman sieltä painoluokkien välistä Innovan Mamban muodossa ja suuntaan askeleet tekonurmen syleilyyn.

Ensin paikaltaan muutama kokeilu ja jo heti huomaan, että kyseessä on todellakin aivan eri kiekko kuin mikään mitä tällä hetkellä hallinnoin omaisuutenani. Kiekon rakenne tuntuu reunarakenteen johdosta todella tukevalta, mutta sisäosa on kuin voipaperia. Juurikin varmaan tästä syystä tuntuu että kiekkoa uskaltaa heittää kovaakin ja se poiketen muista kevyemmistä kavereistaan tuntuu kestävän heittämistä yllättävän hyvin. Sinä missä Prodigy Air D4 kiekon lento on hyvinkin liitävää ja kevyen näköistä on Waven lento jotenkin enemmän jyräävää, muttei kuitenkaan millään tavalla tee sitä pituuden kustannuksella eikä perinteisen jyrän lailla. Jotenkin tuntuu, että se lentää suoremmin vaaka-asennossaan flättinä heitettäessä ja tekee sen paremmin kuin muut kevyet kiekot, jotka väkisin haluavat lähteä kääntyilemään eri suuntiin tuulen tai muiden ulkoisten tekijöiden toimesta.

Vauhdilla heitettäessä huomaan, että tätä kiekkoa tulee heitettyä todella luontevasti eikä se vaadi erikoisen tarkkaa lähtökulman tarkkailua. Tämä taas tekee heitosta selkeästi rennompaa ja sen huomaakin heti heittopituuksissa.

Harjoitusalueella humisee jo melkoisesti tuulen muodossa ja siitä huolimatta heittäminen tuntuu onnistuvan uudella ystävälläni varsin mallikkaasti. Mikään myrskylintu ei tämäkään kiekko ole, joten painavampaa ja vakaampaa kiekkoa vaan käsivarsille, jos kunnon puhuri pääsee yllättämään.

Sen verran innostuin kiekosta, että jo bägiä pakatessa päätän tilata toisen samanlaisen, mutta tällä kertaa sinisen värisenä. Muutaman päivän päästä saapunut lähetys vie uudestaan harjoitusalueelle vahvistamaan edellä kuvattuja tapahtumia ja tällä kertaa lähes tuulettomissa olosuhteissa. Naurusta ja hymystä ei meinaa päästä irti, kun optimiolosuhteissa tälle kiekolle heitetyt treenit on saatu päätökseen. Tämä Tuskasoturi on myyty toiseen kertaan uuden kiekon edessä.

Mitä tulee kiekon valintaan niin painon kanssa voi kikkailla mukavasti ja mikä parasta niin painomerkintä tulee pohjaan tarralapun muodossa eli jos itsetuntosi ei kestä heittää lasten painoilla niin rohkeasti vaan tussia käteen ja Fission -sarjan raskainta numerosarjaa pohjaan taiteilemaan. 167 g on kuitenkin monen mielestä jo melkein kuin pro- tason kiekko ja siinä voi taas ylpeänä esitellä heittotaitojaan muille. Fission merkintä paljastaa kaikille heittäjille, että kyseessä on kevyempi kiekko joten selitykset täysipainoisesta kiekosta voi jättää toiseen kertaan.

Tuskasoturilla itsetunto on kunnossa ja tärkeintä on saavuttaa edes ajoittain onnistumisen elämyksiä ja näitä Wave varmasti pääsee tarjoilemaan. Uskon, että kiekko tulee olemaan omassa käytössä parhaimmillaan kun joutuu heittämään paikaltaan pitkälle, mutta uskallan antaa sille mahdollisuuksia myös muissakin tilanteissa. Mahtava lisä joka tapauksessa Tuskasoturin kiekkovalikoiman laajentamiseen. Tuleeko Wave jonkin kiekon tilalle bägiin? Ei! Se tulee täydentämään lähes täydellisen kokonaisuuden niin että sanan lähes voi jättää pois jatkossa.

One thought on “MVP WAVE FISSION

  1. Päivitysilmoitus: SKOGBY – TUSKASOTURIT

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑