KEVÄTKIESSI OPEN 2022

Vaikkei valkoisen lumipeitteen keskellä välttämättä uskoisi niin kevät tulee kovaa vauhtia ja samaa vauhtia lähestyy myös Tuskasotureiden kilpailukalenterin avaava otatus eli Kevätkiessi Open 2022. Huhtikuun 16. päivänä järjestettävä tapahtuma on herättänyt salaperäisyydellään lajipiireissä parran pärinää ja ihmetystä, mutta nyt hiljaiselo on päättynyt ja puheenvuoron saa Tuskasotureiden Järjestelytoimikunnan Senior Lead Assistant Manager, joka on luvannut avata tapahtumaa tarkemmin kaikille innokkaille seuraajille ja asiasta kiinnostuneille.

Mainostatte että kyseessä on Open -kilpailu, mutta kuitenkin samaan aikaan kerrotte tapahtuman olevan kutsukilpailu. Avaatko tätä aavistuksen tarkemmin?

”Joo kyllä nämä ihan avoimet kilpailut ovat sillä kutsuttujen joukkoa ei ole millään tavalla rajattu vaan esitetyt kutsut on voitu osoittaa täysin mielipuolisen yksipuolisesti täysin puolueellisesti juuri sille taholle mille on itse siinä hetkessä halunnut. Eli kun kutsuja ei ole rajattu mitenkään niin voidaan katsoa kilpailujen olevan avoimet eli open.”

Kilpailu käydään siis yhden päivän aikana, mutta missään ei ole ollut mainintaa millä radalla? Miksi tätä tietoa ei ole annettu ulospäin tai tästä ei ole tiedotettu?

”No nythän tästä juuri tiedotetaan ja rata pysyy kaikilta osallistujilta visusti piilossa aina perjantai iltaan saakka. Sen verran on toki infottu osallistujia, että laajennetun Uudenmaan alueella kilpaillaan. Olemme halunneet varmistaa että kukaan ei saa hankittua itselleen etua tutustumalla rataan etukäteen. Haluamme näin toimimalla taata mahdollisimman tasapuoliset olosuhteet ja mahdollisuudet menestyä.”

No eikös suuri osa radoista ole kuitenkin melko lailla tuttuja kaikille kilpailijoille jos tapahtuma on tarkoitus järjestää Uudenmaan alueella eli siltä osin tuskin mitään yllätyksiä tai varsinaista etua on tarjolla kenellekään?

”Korjataan heti alkuun siis laajennettu Uudenmaan alue. No itseasiassa tässä kilpailussa tullaan käyttämään olemassa olevien väylien lisäksi niiden tarjoamia mahdollisuuksia mm. yhdistelemällä niitä joko suoraan peräkkäin tai siten että yhden heittopaikalta pelataankin aivan toisen väylän korille jne. Myös omat Pop-Up -korit ovat mukana tuotannossa.”

Kuulostaa siltä että kilpailuun on satsattu merkittävästi ja varmasti se tulee myös kalliiksi?

”No ainahan kaikki maksaa mutta meillä on aina ollut se periaate että kun tehdään niin tehdään kunnolla ja siitä kertoo varmasti myös se, että nyt julkaistiin jo ensimmäinen ulkopuolelta kutsuttu kilpailija jolle maksettava starttiraha on varsin merkittävä ottaen huomioon että kyseessä on pelaaja joka on siis harrastanut lajia vasta vajaan vuoden eikä varsinaisesti osaa edes heittää kiekkoa kunnolla. Hakusessa on ollut viihdyttäviä pelaajia joiden niin ulkoinen habitus kuin käytöskin on mahdollisimman lähellä tuskasoturin kriteereitä.”

Nyt julkaistiin tosiaan ensimmäinen pelaaja ja kiinnitetty kaveri on siis Timo ja starttirahaa paloi 860€?

”Juu Timo on meille melkoinen lottovoitto tänne Etelä-Suomeen sillä alun perin metsurin töitä tehnyt sittemmin alkoholisoitunut työtön poikamies omaa poikkeuksellisen raivokkaan tavan heittää kiekkoa jota taitavasti vielä vahvistaa perään huutamalla. Arvaamaton ja ennustamaton käytös yhdistettynä sekavaan yksinpuheluun teki myös vaikutuksen. Sonkajärveltä läheiset ystävät lähettivät videotervehdyksen Timon kierrokselta ja pakko on sanoa, että täällä oltiin kyllä heti ihan myytyjä. Siinä sai epäonnistuneen heiton jälkeen pelätä niin kiekko kuin heittokaveritkin, että mitä tapahtuu seuraavaksi. No tuon videon jälkeen oltiin meiltä päin yhteydessä Timoon ja kerrottiin halusta saada herra osallistumaan kilpailuun ja tiukan väännön jälkeen päädyttiin siihen, että 860€ siirtyy Timolle ja me saamme nauttia hänen frisbeegolf suorituksista. Tämä on niitä kuuluisia win-win-tilanteita.”

Mikä on pelimuoto ja palkinnot kilpailussa?

”Pelimuotona on kevään ekassa kilpailussa Parigolf ja tietenkin Bestshot. Saadaan mahdollisimman kireitä tilanteita aikaiseksi siellä maastossa kun lähdetään syyttelemään toisia helppojen heittojen missaamisesta. Palkintopotti on vielä salaisuus, mutta sen voi paljastaa, että kyllä rahasalkun sisältö on lähempänä nelinumeroista kuin viisinumeroista lukua. Eihän tässä mitään ammattilaisia kuitenkaan olla vaan puuhastelijoita.”

Miten kilpailua on mahdollisuus seurata?

Tarkoituksena on yrittää pyrkiä saamaan kaikin keinoin mahdollisuus seurata kilpailua livenä selostettuna ja monikameratuotantona, mutta tällä hetkellä tilanne on valitettavasti avoinna sillä muuttuneiden aikataulujen vuoksi sama kuvausryhmä on sitoutettu myös Bulgariassa kuvattavaan luontodokumenttiin samaan aikaan. Nyt tässä sitten tapellaan kuka maksaa korvauksia ja minne jos Kevätkiessi 2022 jää livetuotannon osalta toteutumatta. Me emme aikatauluja muuta muutaman muurahaisen takia – se on varma! Kaikkemme kyllä tehdään Suomalaisen Frisbeegolfin eteen, mutta katsotaan miten käy.”


Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑