PRODIGY PA4

Heitto- ja puttiputteri samassa paketissa! Tämän kun vielä saa käteensä 350g -muovilla niin puttihuolet voi unohtaa ja lähestymiset muuttuvat merkittävästi helpommiksi. Ensimmäisten puttikokeiluiden jälkeen käteeni oli päätynyt Prodigyn PA3 -kiekkosarjasta 350g-muovilla varustettu malli, jota tulikin jonkin aikaa heiteltyä. Jotenkin siinä kuitenkin häiritsi sen aavistuksen ehkä vakaa olemus ja kiekkoa oli melko haastava saada lentämään suoraan ilman että siihen antoi huomiota. Päätinkin etsiä itselleni ja heitolleni sopivan putterin enkä niin päin että minun pitää muuttaa heittoa heittääkseni suoraan. Lähtökohdaksi asetin, että kiekon pitäisi lentää mahdollisimman suoraan flättinä heitettäessä sellaisella vauhdilla mikä vastaa rauhallista Tuskasoturin heittoa.

Tuohon aikaan vielä uskollisena Prodigyn miehenä luonnollinen valinta PA3 jälkeen oli tietenkin aavistus alivakaampaan suuntaan eli PA4 ja verkkokauppakaupan kautta tulikin tilattua kaksi kappaletta 300 Soft -muovilla varustettua yksilöä. Tuntuma kiekoissa oli erittäin pehmeä josta sai hyvän otteen ja uuden karheina ne vielä lensivätkin heitettäessä varsin mukavasti.

Huomasin kuitenkin muutaman kuukauden jälkeen, että käytössä kuluneiden puttereiden lento-ominaisuudet heikkenivät entisestään ja kuitenkin olin tuohon mennessä tottunut jo käyttämään putteria kaikissa normaaleissa lähestymisissä 60 metristä alaspäin. Tilalle piti löytää aavistuksen tukevampi ja Tuskasoturin tilanteessa puuosumia paremmin kestävä kiekko ja jo muutaman päivän päästä postin kautta saapuikin uudet tulokkaat.

Miten valtava ero voikaan olla eri muoveilla sillä 300 softin jälkeen 350 g tuntui kuin panssarivaunulta, mutta kuitenkin sellaiselta, että siitä saa hyvän otteen ja siinä on hyvä tuntuma heitettäessä. Heti ensimmäisestä heitosta lähtien olin myyty enkä ole noista vieläkään luopunut. Puuosumia on tullut heitettyä enemmän kuin osaan laskea ja silti tuntuu kuin kiekko olisi pakasta revitty eilen. Kiekko on edelleen se ”suora putteri” minulle ja radoilla saadaan ihmetellä jatkossakin mistä noin tarkasti laserlinjaan heittävä mies tuleekaan. Bonuksena vielä jos tarvitaan sellainen kuuskymppinen heitto pitkässä antsassa niin tälle kiekolle vain aavistus lisää tehoa taakse niin toiveet toteutuu ilman että kiekon kulmaa tarvitsee lähteä sen ihmeellisemmin muuttelemaan.

Tuolla kiekolla voi tehdä kaiken mitä puttipeliltä haluaa. Heittää ja putata sisään. Kiekko lentää kauniisti ja jo kevyemmälläkin voimalla se viilettää kuin juna suoraan kohteeseen. Jos saisin valita vain yhden putterin millä koko loppuelämä pitäisi pelata niin valinta olisi PA4 ja tietenkin vielä 350 g -muovilla.

Löytyykö parempaa putteria vain puttaamiseen – kyllä. Löytyykö parempaa putteria heittämiseen – kyllä. Mutta tämän vahvuus onkin siinä, että kun kaikki heitot on mahdollista heittää vain yhdellä ja samalla kiekolla niin jopa Tuskasoturikin alkaa hahmottaa kiekon toimivuutta eri tilanteissa ja lähipeli kehittyy huimaa vauhtia joka saattaa taas johtaa positiivisiin yllätyksiin tuloskortin puolella. Tämä onkin se putteri minkä pakkaan lahjapaperiin kaverille, joka on juuri aloitellut lajin parissa ja janoaa oppia uutta ja lisää.

3 thoughts on “PRODIGY PA4

  1. Päivitysilmoitus: KAIHU MIKKELI – TUSKASOTURIT
  2. Päivitysilmoitus: ATRAIN – TUSKASOTURIT
  3. Päivitysilmoitus: NUMMELANHARJU – TUSKASOTURIT

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑